Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització.

MÉS INFORMACIÓ
AGENDA
69 ACTES
PROGRAMACIÓ (51)ALTRES ACTES (18)
QUÈ T’INTERESSA?

QUAN?
ON?
ABRIL
EXPOSICIÓ
de Carme Batista
del 28 al 28 de abril
Diverses sessions
Espai Plana de l'Om

Exposició de pintura de Carme Batista.

Horaris: de dimarts a diumente de 17:30 a 20:30 h


Inauguració / Vernissage: dimarts, 23 d'abril - 19h

TEATRE
de Josep Maria Benet i Jornet
diumenge, 28 d'abril
18:00 h
Teatre Conservatori

Escrita per Josep Maria Benet i Jornet l’any 1962, l’obra ‘Una vella, coneguda olor’ ens transporta a la vida sense gaire esperança del proletariat a la Barcelona després de la Guerra Civil. Una proposta que al Kursaal portarà en escena l’Agrupació de Teatre La Farsa de Berga.

LA FARSA DE BERGA PORTA A ESCENA UN DELS CLÀSSICS DE JOSEP M. BENET I JORNET

Una ciutat de patis de veïns, de canvis i d’inquietuds, personalitzats en la Maria, una noia jove amb ànsies de trencar les cotilles de l’ordre social establert, immersa en un conflicte íntim però universal.

Un text xopat de records, melodies i olors d’una altra època de la qual encara sentim els batecs.

CINECLUB
de Víctor Erice
diumenge, 28 d'abril
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Guió: Víctor Erice i Michel Gaztambide
Intèrprets: Manolo Solo, Jose Coronado, Ana Torrent, Josep Maria Pou
Durada: 169 min Format: Blu-ray
Nacionalitat: Espanya / 2023

Un famós actor espanyol, Julio Arenas, desapareix durant el rodatge d’una pel·lícula. Tot i que mai no es troba el seu cadàver, la policia conclou que ha sofert un accident a la vora del mar. Molts anys després, aquesta mena de misteri torna a l’actualitat arran d’un programa de televisió que pretén evocar la figura de l’actor.

1 Goya: millor actor secundari (Jose Coronado); i 10 nominacions: millor pel·lícula, direcció, guió original, actor protagonista (Manolo Solo), actriu secundària (Ana Torrent), fotografia, so, direcció artística, muntatge i direcció de producció
9 nominacions als premis Feroz: millor pel·lícula, direcció, guió, actor protagonista (Manolo Solo), actriu secundària (Ana Torrent), actor secundari (Jose Coronado), música, tràiler i pòster

Sessió Cineclub

EXPOSICIÓ
Exposició de Maria Padró Casas
del 30 de abril al 26 de maig
Diverses sessions
Espai Plana de l'Om

'Vagar a la ventura' és una exposició de Maria Padró Casas que es podrà veure del 30 d'abril al 26 de maig a l'Espai Plana de l'Om de Manresa.


Dies:
del 30 d'abril al 26 de maig
Horaris: de dimarts a diumenge de 17:30 h a 20:30 h

Organitza: Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central

MAIG
ÒPERA
de Giacomo Puccini
dimecres, 1 de maig
18:00 h
Kursaal

Aquesta òpera, molt popular per la seva espectacularitat, deixa molt enrere el verisme puccinià per endinsar-se en un drama ambientat en una Xina llegendària. En un imperi atemorit, la cruel princesa Turandot condemna a mort els seus nombrosos pretendents, que no encerten els tres enigmes que ella els proposa i que, malgrat la mort quasi segura, acudeixen a Pequín. El príncep Calaf, en veure la bellesa i el poder de Turandot, decideix acceptar el desafiament. Des de l'instant en què la veu, queda enamorat d'ella i està disposat a arriscar-ho tot per conquerir el seu cor. Calaf resol els tres enigmes, però Turandot no es dona per vençuda. El príncep li diu que si descobreix el seu nom abans de l’alba, ell haurà de morir. Amb l'ajuda de Liù, la jove i dolça esclava, Calaf manté el seu nom en secret. Al final, Turandot accepta aparellar-se amb Calaf i diu que ja coneix el seu nom: Amor!

L'ÒPERA PÒSTUMA DE PUCCINI, UN DELS TÍTOLS MÉS EMBLEMÀTICS DE TOT EL REPERTORI OPERÍSTIC

Una història complicada i enigmàtica servida per una música majestuosa i espectacular, que inclou l’ària “Nessun dorma”, una de les més aclamades de tot el repertori operístic, però també altres moments musicals destacats com les àries “In questa reggia” (Turandot) o “Tu che di gel sei cinta” (Liù).

MÚSICA
amb el Cor Trinvant i el Trio Segarrenc
dijous, 2 de maig
19:00 h
Kursaal

‘Musicals de cor’ és la darrera producció del cor polifònic calafí (dirigit per Maribel Sivila) i la col·laboració dels músics Isaac Fonoll, Jordi Morera i Isidor Rosich aplegats sota el nom artístic de Trio Segarrenc.

Es tracta d’un concert format per peces de grans èxits del cinema i del teatre musicals des del ‘Willkommen’ de la pel·lícula ‘Cabaret’, passant per l’’Hymne à la nuit’ de Les Choristes i el ‘This Is The Moment’ del musical Jekyll & Hyde i fins al ‘Medley’ d’Els Miserables.

UN CONCERT HOMENATGE A LES MÚSIQUES DE PEL·LÍCULES QUE DUEM A LA MEMÒRIA I AL COR

Després de més de 20 anys d’activitats ininterrompudes, el Cor Trinvant presenta un espectacle fresc, farcit de melodies entranyables que conformen una proposta musical emocionant.

DOCUMENTAL
de Rosine Mbakam
dijous, 2 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Durada: 93 minuts

La Mambar Pierrette és modista a un barri de Douala. Més que una simple cosidora, és la confident dels seus clients, d'una generació. Però quan la pluja comenci a caure i amenaça d'inundar el seu taller, Pierrette haurà de mantenir-se a flotació.

Sesió Documental del Mes
Entrada lliure

 

Organitza: Cineclub i Manresana d'Equipaments Escènics

TEATRE
a càrrec d'alumnes del Batxillerat Escènic - Lluís de Peguera
divendres, 3 de maig
18:00 h
Kursaal

L'alumnat de 2n curs del Batxillerat d'Arts Escèniques de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa oferirà el seu taller de final de curs.

CIRC
Cia Los Putos Makinas
divendres, 3 de maig
20:00 h
Teatre Conservatori

Tres països, tres malabaristes, tres objectes. 45 minuts plens d’humor, bogeria i tècniques secretes mai abans vistes per un públic humà. Tres personatges que habiten en un univers absurd, amb lògiques incoherents, on la comicitat regna i el malabarisme és el llenguatge matern.

L’espectacle de circ ‘Piti Peta Hofen Show’, de la companyia francesa Los Putos Makinas (Cie. LPM), és una barreja de tres estils personals completament diferents i caracteritzat pel joc teatral, la improvisació i l’obsessió pels objectes.

MALABARS, IMPROVISACIONS I MOLT D’HUMOR AMB ELS FRANCESOS LOS PUTOS MAKINAS

L’espectacle, que podrem veure dins del Cicle Platea Jove, té com a base la poesia extrema. Un estil propi d’escriptura i dramatúrgia en què la noció d’improvisació i representació es barregen en una dimensió de caos creatiu.


Espectacle en castellà

PÚBLIC FAMILIAR
amb Moi Jordana
dissabte, 4 de maig
17:30 h
Kursaal

Una reflexió sobre la zona de comoditat, vista des de l’absurd i amb molt d’humor. Una experiència compartida entre actor i públic des de la poètica del pallasso.

UN ESPECTACLE DE CLOWN PER RIURE DE VALENT

Un viatge metafòric i humà cap a les profunditats del nostre ser de com ens sentim quan ens treuen del lloc que coneixem. Mostrant que a vegades tot i que la nostra zona de confort sigui incòmode preferim quedar-nos en ella. A través del circ viurem situacions divertides, incòmodes i poètiques, el fracàs i l’èxit. Però sobretot molts riures.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Empreses Culturals, La Fabrica Vella de Sallent i l'Associació professional de Teatre per a tots els públics de Catalunya. 

MÚSICA
Memorial Ricard Cuadra 2024
dissabte, 4 de maig
20:00 h
Kursaal

El Concert de Patum «Memorial Ricard Cuadra» es va crear l’any 1998 per homenatjar el músic Ricard Cuadra i continuar la seva tasca al capdavant de la dignificació, investigació i renovació de la música de la festa berguedana. Ben aviat, però, va agafar el camí de la música de creació, sempre sobre les melodies dels temes patumaires, i, al llarg de vint-i-cinc anys, s’ha reinterpretat la música de La Patum fusionant-la amb tota mena d’estils i col·laboracions d’artistes i formacions convidades.

UNA OPORTUNITAT ÚNICA PER VIURE LES MÚSIQUES DE LA PATUM DE BERGA

El pianista Marco Mezquida serà, aquest any, l’encarregat de versionar -amb el seu geni i la seva llibertat creativa- la música de la gran festa berguedana al costat dels músics de La Patum.

Pocs dies abans de viure’s aquesta gran festa, el Kursaal acollirà l’únic concert que la banda i Marco Mezquida realitzaran fora de Berga.

TEATRE
Lectura dramatitzada de textos de Lluís Calderer - A càrrec de Faig Teatre
diumenge, 5 de maig
12:00 h
Espai Plana de l'Om

‘Màscares’ és una lectura dramatitzada de textos de l’escriptor, professor i activista cultural manresà Lluís Calderer (Manresa, 1944-2020). El muntatge ja es va estrenar el 13 de desembre passat al Globus Bar, dins dels actes que la comissió Calderer va organitzar per retre-li homenatge, en una sessió que va omplir l’espai de gom a  gom. Ara, amb motiu del seu 80è aniversari, que faria el 7 de maig de 2024, es podrà tornar a veure a l’Espai Plana de l’Om de Manresa.

DANSA
‘Don Quixot’
diumenge, 5 de maig
18:00 h
Kursaal

El Ballet Nacional de Cuba és una de les companyies de dansa més prestigioses del món. Nascuda el 1948 amb Alicia Alonso com a principal fundadora i primeríssima figura, torna al Kursaal en aquesta ocasió per presentar-nos el clàssic de ‘Don Quixot’.

UNA CITA IMPERDIBLE, PER VEURE UNA DE LES COMPANYIES DE DANSA MÉS PRESTIGIOSES DEL MÓN

El ballet de ‘Don Quixot’ es va estrenar el 1869 al Teatre Bolchoi de Moscou. La versió cubana que ens arriba ara al Kursaal es va presentar per primera vegada el 1988 al Teatre de L’Havana. Alicia Alonso va dirigir aquest muntatge, un acurat treball que dignifica i respecta el personatge de Don Quixot, una icona de la cultura d’arrel hispànica.

CINECLUB
de Miquel Romans
diumenge, 5 de maig
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Direcció: Miquel Romans

Guió: Miquel Romans i Lydia Zimmermann, basat en la novel·la de Carme Martí.

Intèrprets: Nausicaa Bonnín, Iria del Río, Laura Conejero, Pep Ferrer

Durada: 100 min Format: Blu-ray

Nacionalitat: Espanya / 2023

Retorn a casa d'una jova Neus Català, després de ser empresonada per l'exèrcit alemany i de fer treballs forçats en una fàbrica nazi a Txecoslovàquia. Una història de superació, d’ absències i de lluita per la memòria. Una història de dones combatents i somiadores.

 

Organitza: Ajuntament de Manresa i Cineclub

DANSA
'La història de la comunicació, dansada'
dimecres, 8 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Dansa! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (3r i 4t d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa.

Prop de 400 alumnes de 3r i 4t d'ESO ballaran dalt de l'escenari del Kursaal!

L’espectacle d’aquest curs és una producció pròpia del teatre Kursaal creada pels coreògrafs Nàdia Pesarrodona i Guillem Cirera que l’han pensat comptant que l’espectacle es crearà conjuntament amb els nois i noies dels centres de secundària amb només 7 sessions i 2 assajos.

En aquesta edició del Fem Dansa! viatjarem en el temps per l’evolució de la comunicació. A través del moviment i les coreografies coneixerem els sistemes de comunicació i com ha anat canviant al llarg dels segles. Des dels senyals de fum... a la intel·ligència artificial. Comencem el viatge?


En aquesta edició hi participaran prop de 400 alumnes de 14 centres diferents, repartits en 2 funcions:

Sessió dimecres, 8 de maig:
Bages Sud (Castellbell i el Vilar), Badia i Margarit (Igualada), Manresa SIS, Oms i de Prat (Manresa), Institut de Puig-Reig, Llobregat (Sallent), Gerbert d’Aurillac (Sant Fruitós de Bages) i Quercus (Sant Joan de Vilatorrada)

Sessió dijous, 9 de maig:
Serra de Noet (Berga), Lacetània, IE Manresa i Peguera (Manresa), Cardener (Sant Joan de Vilatorrada) i Castellet (Sant Vicenç de Castellet).

DANSA
'La història de la comunicació, dansada'
dijous, 9 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Dansa! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (3r i 4t d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa.

Prop de 400 alumnes de 3r i 4t d'ESO ballaran dalt de l'escenari del Kursaal!

L’espectacle d’aquest curs és una producció pròpia del teatre Kursaal creada pels coreògrafs Nàdia Pesarrodona i Guillem Cirera que l’han pensat comptant que l’espectacle es crearà conjuntament amb els nois i noies dels centres de secundària amb només 7 sessions i 2 assajos.

En aquesta edició del Fem Dansa! viatjarem en el temps per l’evolució de la comunicació. A través del moviment i les coreografies coneixerem els sistemes de comunicació i com ha anat canviant al llarg dels segles. Des dels senyals de fum... a la intel·ligència artificial. Comencem el viatge?


En aquesta edició hi participaran prop de 400 alumnes de 14 centres diferents, repartits en 2 funcions:

Sessió dimecres, 8 de maig:
Bages Sud (Castellbell i el Vilar), Badia i Margarit (Igualada), Manresa SIS, Oms i de Prat (Manresa), Institut de Puig-Reig, Llobregat (Sallent), Gerbert d’Aurillac (Sant Fruitós de Bages) i Quercus (Sant Joan de Vilatorrada)

Sessió dijous, 9 de maig:
Serra de Noet (Berga), Lacetània, IE Manresa i Peguera (Manresa), Cardener (Sant Joan de Vilatorrada) i Castellet (Sant Vicenç de Castellet).

DOCUMENTAL
de László Csáki - DOCSBARCELONA
dijous, 9 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Hongria. 2023. 80’

Direcció: László Csáki

Producció: Umbrella

Idioma original: Hongarès 

Subtítols: VOSCat, VOSAng


El primer llargmetratge documental animat d’Hongria porta els espectadors al context posterior a la “cortina de ferro” dels anys 90, quan viatjar a Europa occidental era excessivament car. Al centre de la narrativa es troben tres amics que ideen un mètode enginyós per falsificar bitllets que els permet oferir opcions de viatge assequibles a tota una generació que anhela la llibertat. Utilitzant detergent domèstic modifiquen amb èxit les destinacions escrites en els bitllets amb paper de carbó Pelikan de color blau. Inicialment, tot va bé, però a mesura que més persones comencen a viatjar amb bitllets falsificats, el risc és cada vegada més elevat. Tot i que el trio pren totes les precaucions necessàries, les autoritats posen en marxa una investigació.

László Csáki és un artista visual, animador i director de cinema d'animació independent, conegut pel seu estil únic de dibuix en pissarra. Diversos dels seus curtmetratges animats, documentals i curtmetratges han guanyat múltiples premis arreu del món. Té una àmplia experiència com a tutor d'animació en el departament d'Animació de la Universitat Metropolitana de Budapest (METU). Viu i treballa a Budapest.

 

 

Organitza: Cineclub i Manresana d'Equipaments Escènics


SESSIÓ DEL FESTIVAL DOCSBARCELONA

 

DOCUMENTAL
de Guillem Cabra i Mar Clapés - DOCSBARCELONA
divendres, 10 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Espanya. 2023. 80’

Direcció: Guillem Cabra i Mar Clapés

Producció: La Manchester Radiofónica SL

Idioma original: Català

Subtítols: VOSAng

 

L’any 1979 El Racó d’en Binu va rebre les dues primeres estrelles Michelin d’un restaurant català fora de Barcelona. En Francesc Fortí i la Francina Suriñach han viscut l’èxit i la decadència d’una cuina que es perd. Els anys 70 i 80 van catapultar la seva gastronomia i des de llavors es resisteixen a la modernitat. El telèfon fa anys que ja no sona, però ells continuen obrint les portes cada dia. Entrar a Binu és un viatge en el temps i a la història de dues estrelles en perill d’extinció.

Mar Clapés va estudiar en la UAB i en 2015 va finalitzar el Màster en Muntatge Cinematogràfic (ESCAC). Ha treballat en projectes com Six Dreams (2019, Amazon) pel qual va rebre un EMMY. Ha codirigit el seu primer documental, BINU: Una història de dues estrelles (2023, La Manchester) i actualment treballa en el desenvolupament de El cielo está azul y el mar está tranquilo, projecte documental que codirigeix amb Cristina Marín.

Guillem Cabra (Sallent, 1990) és periodista i realitzador audiovisual. Ha treballat en ràdio i televisió com a guionista, presentador i productor d'actualitat, espectacles i documentals. Ha participat en El Suplement de Catalunya Radi, Quatre Gats, Planta baixa i Col·lapse (TV3), o documentals com El triangle de Sternberg i Ucraïna, fuig o queda't (Movistar+).

Organitza: Cineclub i Manresana d'Equipaments Escènics

SESSIÓ DEL FESTIVAL DOCSBARCELONA

MÚSICA
Concert conjunt de l'alumnat de l'Esclat
dissabte, 11 de maig
17:30 h
Teatre Conservatori

L'alumnat de de SAMI i EMIC de l'Escola de Música l'Esclat de Manresa oferirà un concert conjunt al Teatre Conservatori. Interpretaran 'Tinc un paper'.

 

CIRC
Los Galindos
dissabte, 11 de maig
19:00 h
Baixada de la Seu (davant dels antics jutjats)

'MDR' és una farsa per incomodar i divertir, per posar en qüestió l’arbitrarietat de la justícia des del nostre quotidià: els pallassos i el circ. A través d’aquesta experiència hilarant i aterridora, traspua una història d’amistat sincera i aspra, provocada per un sentiment de responsabilitat i de culpa.

UN ESPECTACLE DE CARRER PER MORIR DE RIURE AMB UNA DE LES COMPANYIES CATALANES DE MÉS RENOM INTERNACIONAL

Melon, Mardi i Rossinyol s’enfronten a un atzucac inesperat. La seva naturalesa indòmita i maldestre i la necessitat d’existir els aboquen a una obra improbable, on el riure, el plaer i la fantasia són el motor. De manera paradoxal, potser arribaran a provocar el desig de morir de riure.

Los Galindos és una companyia que neix al 1991 fruit d’una sinergia de recerca inquieta i energia jove en la creació col·lectiva. Inspirats per la poètica i l’imaginari fantàstic del Circ, la companyia ha desenvolupat un projecte artístic amb segell propi. Implicats en àmbits formatius i de divulgació, han projectat la seva activitat internacionalment amb quinze espectacles de creació.

La companyia va rebre el Premi Nacional de Cultura 2016 a la trajectòria; l’espectacle va ser Premio del Público TAC, Premi Especial del Jurat Zirkólica, Premi Teatre Barcelona a millor espectacle de circ i clown, i Premi de la Crítica 2021 a millor espectacle de circ.


Espectacle recomanat a partir de 12 anys 

Punt de trobada de l'espectacle - Baixada de la Seu de Manresa (davant dels antics jutjats de Manresa)

MÚSICA
D’Anna Puigmartí
dissabte, 11 de maig
20:00 h
Kursaal

Cinc dones manresanes, liderades per la pianista i compositora Anna Puigmartí, i amb les veus de Marta Valero i Celeste Alías, acompanyades per Rebeca Olmedo (violí) i Anna Costa (violoncel), ens proposen un viatge cap a la llum. Plegades ens conduiran a través de la música i la poesia, des de la vivència amarga i dolorosa d’un caos inicial, fins a l´esperança d´un definitiu estat de dolça pau.

UN ESPECTACLE REFLEXIU I ESPIRITUAL INTERPRETAT PER CINC DONES MANRESANES 

‘SO HUM’ vol ser una reflexió espiritual envers el camí cap a aquesta ‘Llum Insondable’ que tots portem dins. D´on vinc? Cap on vaig? Quin és el perquè de la meva existència?

CINECLUB
D'A.V. Rockwell
diumenge, 12 de maig
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Direcció i guió: A.V. Rockwell

Intèrprets: Teyana Taylor, Aaron Kingsley Adetola, Aven Courtney

Durada: 116 min Format: Digital

Nacionalitat: EUA / 2023

La vida d’Inez no ha estat mai fàcil i tot empitjora quan els serveis socials li prenen el fill de sis anys, Terry. Ella no en pot viure separada i comença una investigació per saber on l’han enviat. Finalment descobreix qui és la família adoptiva i el segresta per intentar retornar a la vida de sempre. Per evitar els serveis socials, Inez crearà una nova identitat per a ells a Nova York, una ciutat en canvi constant.

AMERICANA FILM FEST

Organitza: Cineclub

MÚSICAÒPERA
'De l'òpera al musical'
dilluns, 13 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle musical, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i de músics en directe.

ALUMNAT DE 1R I 2N D'ESO INTERPRETARAN ALGUNES DE LES CANÇONS MÉS CONEGUDES DEL REPERTORI OPERÍSTIC

Després del bon resultat de les dues últimes edicions del projecte, aquest curs us tornem a proposar De l’òpera al musical, un passeig musical per l’òpera i el teatre musical. En aquest projecte els alumnes coneixeran diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veuran com molts musicals s’han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l’òpera Boheme, Miss Saigon en l’òpera Madame Butterfly.

I cantaran peces de les tan conegudes òperes Nabucco, Turandot, La flauta màgica…

MÚSICAÒPERA
'De l'òpera al musical'
dimarts, 14 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle musical, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i de músics en directe.

ALUMNAT DE 1R I 2N D'ESO INTERPRETARAN ALGUNES DE LES CANÇONS MÉS CONEGUDES DEL REPERTORI OPERÍSTIC

Després del bon resultat de les dues últimes edicions del projecte, aquest curs us tornem a proposar De l’òpera al musical, un passeig musical per l’òpera i el teatre musical. En aquest projecte els alumnes coneixeran diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veuran com molts musicals s’han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l’òpera Boheme, Miss Saigon en l’òpera Madame Butterfly.

I cantaran peces de les tan conegudes òperes Nabucco, Turandot, La flauta màgica…

MÚSICAÒPERA
'De l'òpera al musical'
dimecres, 15 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle musical, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i de músics en directe.

ALUMNAT DE 1R I 2N D'ESO INTERPRETARAN ALGUNES DE LES CANÇONS MÉS CONEGUDES DEL REPERTORI OPERÍSTIC

Després del bon resultat de les dues últimes edicions del projecte, aquest curs us tornem a proposar De l’òpera al musical, un passeig musical per l’òpera i el teatre musical. En aquest projecte els alumnes coneixeran diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veuran com molts musicals s’han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l’òpera Boheme, Miss Saigon en l’òpera Madame Butterfly.

I cantaran peces de les tan conegudes òperes Nabucco, Turandot, La flauta màgica…

MÚSICAÒPERA
'De l'òpera al musical'
dijous, 16 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle musical, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i de músics en directe.

ALUMNAT DE 1R I 2N D'ESO INTERPRETARAN ALGUNES DE LES CANÇONS MÉS CONEGUDES DEL REPERTORI OPERÍSTIC

Després del bon resultat de les dues últimes edicions del projecte, aquest curs us tornem a proposar De l’òpera al musical, un passeig musical per l’òpera i el teatre musical. En aquest projecte els alumnes coneixeran diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veuran com molts musicals s’han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l’òpera Boheme, Miss Saigon en l’òpera Madame Butterfly.

I cantaran peces de les tan conegudes òperes Nabucco, Turandot, La flauta màgica…

CINECLUB
d'Isabel Coixet
dijous, 16 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Direcció: Isabel Coixet

Guió: Isabel Coixet i Laura Ferrero, basat en la novel·la de Sara Mesa

Intèrprets: Laia Costa, Hovik Keuchkerian, Hugo Silva, Ingrid García Jonsson

Durada: 129 min   Format: Digital

Nacionalitat: Espanya / 2023


Nat és una dona d'uns trenta anys que s'ha instal·lat a La Escapa, un petit nucli rural. Aviat comença a tenir conflictes tant amb el seu arrendador com amb la casa llogada, una construcció en runes. En aquest precari entorn, la jove intenta reconstruir la seva vida.

 7 nominacions als Goya: millor pel·lícula, direcció, guió adaptat, actriu protagonista (Laia Costa), actor protagonista (Hovik Keuchkerian), actor secundari (Hugo Silva) i fotografia

1 Gaudí: millor guió adaptat; i 7 nominacions: millor pel·lícula en llengua no catalana, direcció, actriu protagonista (Laia Costa), actor secundari (Hugo Silva), fotografia, direcció de producció i so

3 nominacions als premis Platino: millor direcció, actriu protagonista (Laia Costa) i actor secundari (Luis Bermejo)

7 nominacions als Feroz: millor pel·lícula, direcció, guió, actriu protagonista (Laia Costa), actor protagonista (Hovik Keuchkerian) i actor secundari (Hugo Silva i Luis Bermejo)

Premi a millor interpretació secundària (Hovik Keuchkerian) al Festival de San Sebastián

 

CICLE GAUDÍ

Organitza: Cineclub Manresa

Preu: 4,5€  (abonats 3€)

TEATRE
a càrrec d'alumnes del Batxillerat Escènic - Lluís de Peguera
divendres, 17 de maig
18:00 h
Kursaal

L'alumnat de 1r curs del Batxillerat d'Arts escèniques de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa interpretarà oferirà el seu taller de final de curs.

MÚSICAÒPERA
'De l'òpera al musical'
divendres, 17 de maig
19:00 h
Kursaal

Fem Òpera! és un projecte educatiu adreçat a alumnes de secundària (1r i 2n d'ESO) que té com a objectiu principal la participació en un espectacle musical, formant part del gran cor d'escena, al costat de cantants solistes i de músics en directe.

ALUMNAT DE 1R I 2N D'ESO INTERPRETARAN ALGUNES DE LES CANÇONS MÉS CONEGUDES DEL REPERTORI OPERÍSTIC

Després del bon resultat de les dues últimes edicions del projecte, aquest curs us tornem a proposar De l’òpera al musical, un passeig musical per l’òpera i el teatre musical. En aquest projecte els alumnes coneixeran diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veuran com molts musicals s’han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l’òpera Boheme, Miss Saigon en l’òpera Madame Butterfly.

I cantaran peces de les tan conegudes òperes Nabucco, Turandot, La flauta màgica…

TEATRE
de Jordi Casanovas
dissabte, 18 de maig
20:00 h
Kursaal

3 de la matinada del 7 de juliol de 2016. Fiestas de San Fermín. Ells són cinc amics que es fan dir “La Manada”. El més jove i membre recent ha de passar per un ritual d’iniciació.

Després de creuar-se amb una noia al centre de Pamplona, s’ofereixen per acompanyar-la al seu cotxe, aparcat als afores de la ciutat. Durant el camí un d’ells aconsegueix accedir al portal d’un edifici i crida a la resta. Agafen a la noia i la fiquen dins.

JORDI CASANOVAS PORTA A ESCENA EL JUDICI DEL CAS DE LA MANADA

'Jauría' –estrenada a Madrid al 2019– és una ficció documental creada a partir de les declaracions dels cinc acusats i la denunciant en el judici de “La Manada” sobre els fets que van succeir a Pamplona la matinada del 7 de juliol de 2016.



Espectacle en castellà

MÚSICA
Jazz fusió
diumenge, 19 de maig
12:00 h
Espai Plana de l'Om

Gekkos sorgeix com a resultat de l’amistat entre cinc joves músics (entre els quals l’exalumna del Conservatori Municipal de Música de Manresa Aina López) que es coneixen a través de l’Escola Superior de Música de Catalunya. La curiositat que els mou a explorar totes les possibilitats amb aquesta formació, fa que la seva música original sigui diversa, fresca i, sobretot, feta amb molt bon gust.

UN CONCERT DE JAZZ FUSIÓ AMB EL QUINTET GEKKOS

Els ‘backgrounds’ musicals de cada un dels integrants de la banda també es veuen reflectits en la seva música, la qual resulta ser una fusió entre el jazz, el pop, el funk i el gospel. Tots aquests factors, juntament amb el seu directe, traspassen la barrera de l’escenari i fan que el públic se senti captivat i amb moltes ganes d’escoltar i viure en primera pell aquesta proposta artística.

TEATRE
de Jordi Casanovas
diumenge, 19 de maig
18:00 h
Kursaal

3 de la matinada del 7 de juliol de 2016. Fiestas de San Fermín. Ells són cinc amics que es fan dir “La Manada”. El més jove i membre recent ha de passar per un ritual d’iniciació.

Després de creuar-se amb una noia al centre de Pamplona, s’ofereixen per acompanyar-la al seu cotxe, aparcat als afores de la ciutat. Durant el camí un d’ells aconsegueix accedir al portal d’un edifici i crida a la resta. Agafen a la noia i la fiquen dins.

JORDI CASANOVAS PORTA A ESCENA EL JUDICI DEL CAS DE LA MANADA

'Jauría' –estrenada a Madrid al 2019– és una ficció documental creada a partir de les declaracions dels cinc acusats i la denunciant en el judici de “La Manada” sobre els fets que van succeir a Pamplona la matinada del 7 de juliol de 2016.



Espectacle en castellà

CINECLUB
de Pascal Plante
diumenge, 19 de maig
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Direcció i guió: Pascal Plante

Intèrprets: Juliette Gariépy, Laurie Babin, Elisabeth Locas

Durada: 118 min Format: Digital

Nacionalitat: Canadà / 2023

Ludovic Chevalier és un assassí de menors. Ha matat tres noies i ha pujat els vídeos a internet. Al seu judici, hi assisteixen dues dones joves, una groupie que creu en la seva innocència i una morbosa i fascinada Kelly-Anne, d’intencions misterioses. A mesura que avanci el judici, totes dues dones aniran experimentant sentiments intensos respecte al cas i la segona iniciarà una investigació que la portarà al límit de la seva salut mental.

 

AMERICANA FILM FEST

Organitza: Cineclub Manresa

CINECLUB
de Yasujirô Ozu
diumenge, 26 de maig
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Direcció: Yasujirô Ozu

Guió: Yasujirô Ozu i Tadao Ikeda

Intèrprets: Eitarô Ozawa, Chôko Iida, Hôhi Aoki

Durada: 72 min Format: Digital

Nacionalitat: Japó / 1947

Una vídua acull, contra la seva voluntat, un nen que han trobat perdut. A poc a poc el comença a estimar, però llavors apareix el pare autèntic de la criatura i la reclama.

BCN FILM FEST


Organitza: Cineclub Manresa

CINECLUB
d'Álex de la Iglesia
dijous, 30 de maig
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Direcció: Álex de la Iglesia

Guió: Álex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría

Intèrprets: Antonio Resines, Álex Angulo, Karra Elejalde, Santiago Segura

Durada: 93 min   Format: Blu-ray

Nacionalitat: Espanya i França / 1993

Bilbao, any 2012. Una estranya banda terrorista anomenada “Acción Mutante” sembra el terror al país. Està formada per éssers deformes que pretenen venjar-se dels rics i guapos.

 SOTATERRA

Organitza: Cineclub

 

JUNY
CINECLUB
de Jean-Pierre i Luc Dardenne
diumenge, 2 de juny
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Direcció i guió: Jean-Pierre i Luc Dardenne

Intèrprets: Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ukaj

Durada: 80 min   Format: Blu-ray

Nacionalitat: Bèlgica i França / 2022

A la Bèlgica actual, l'amistat invencible d'un noi i una adolescent que van arribar sols des de l'Àfrica va haver de superar les difícils condicions del seu exili.

5 nominacions als premis Magritte del cinema belga: millor pel·lícula, direcció, actor revelació (Pablo Schils), actriu revelació (Joely Mbundu) i actor secundari (Tijmen Govaerts)

Premi del públic al Festival de Cine Europeu de Sevilla


Organitza: Cineclub Manresa

 

 

DOCUMENTAL
de Faustine Cros
dijous, 6 de juny
19:00 h
Espai Plana de l'Om

Direcció Faustine Cros: Faustine Cros

Durada: 68 min   Format: Digital

Nacionalitat: França i Bèlgica / 2022


El pare de Faustine va immortalitzar a les pel·lícules familiars els moments més bonics de la seva vida, o això és el que ell pensava. Avui, la cineasta torna a visitar aquests films per explicar una altra història: la d'una dona que veu que el seu paper de mare, poc a poc, li treu la llibertat.

 

SESSIÓ DOCUMENTAL DEL MES

Organitza: Cineclub i Manresana d'Equipaments Escènics

CINECLUB
de Christophe Honoré
diumenge, 9 de juny
18:30 h
Espai Plana de l'Om

Direcció i guió: Christophe Honoré

Intèrprets: Paul Kircher, Juliette Binoche, Vincent Lacoste

Durada: 122 min   Format: Blu-ray

Nacionalitat: França / 2022

Als 17 anys, Lucas veu com la seva adolescència es trenca en un tancar i obrir d'ulls. El seu pare mor en un accident que podria ser un suïcidi. Sent que la seva vida és una bèstia salvatge que ha de domar. Entre un germà que viu a París i una mare amb qui ara viu sol, Lucas es veurà obligat a lluitar per reconquerir l'esperança i l'amor.

 

1 nominació als premis César: millor actor revelació (Paul Kircher)

2 nominacions als premis Lumière: millor guió i actor revelació (Paul Kircher)

Concha de Plata al millor actor (Paul Kircher) al Festival de San Sebastián

 
Organitza: Cineclub Manresa

VEURE ELS SEGÜENTS 20 ACTES D’UN TOTAL DE 69